Zdrowo, smacznie i z pomysłem!

Naszym przedszkolakom zapewniamy całodzienne smaczne i urozmaicone wyżywienie. Dbamy o to by posiłki były pełnowartościowe i zawierały składniki niezbędne dla prawidłowego rozwoju organizmu dziecka.

Dla dzieci z alergią pokarmową opracowujemy specjalny jadłospis eliminujący produkty alergizujące.

Pyszne i świeże posiłki wypełnią energią każdego przedszkolaka!

22.07 - 26.07.2024

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek*Kakao (200ml) (mleko)
*Pieczywo mieszane, wieloziarniste, żytnie (mąka-gluten) z masłem
*Szynka wp z polędwiczki(20g)
*Pomidor(30g),rukola(3g)
*Herbata
II śniadanie:
Arbuz(150g)
*Zupa z soczewicy z ziemniakami (seler)
*Ryż z serem białym, ze śmietanką, musem truskawkowym
*Lemoniada(woda, limonka, cytryna, świeża mięta, miód)
*Bułka mini z sezamem z masłem(1szt)(mąka-gluten)
*Szynka drobiowa(20g) *Ogórek słupki(30g), papryka słupki(30g)
*Herbata owocowa
Wtorek*Zupa mleczna: Płatki owsiane (gluten) na mleku(200ml)
*Pieczywo mieszane, wieloziarniste, żytnie(mąka-gluten) z masłem
*Jajko na twardo(30g)
*Papryka kolorowa(30g)
*Herbata owocowa
II śniadanie:
Maliny (120g)
*Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200ml) (seler, mleko)
Zapiekanka makaronowa(mąka pszenna durum-gluten) z mięsem, serem żółtym mozarellą
* Sałata lodowa z rzodkiewką, ogórkiem, sosem vinegret (70g) (gorczyca)
*Kompot
*Jogurt naturalny (150g) z musem mango
*Wafle kukurydziane BIO (20g)
Środa*Zupa mleczna: Musli BIO (gluten) z mlekiem(200ml)
*Pieczywo mieszane, wieloziarniste, żytnie (gluten) z masłem
*Ser żółty(20g)
*,pomidor(30g)szczypiorek (3g)
*Herbata
II śniadanie:
Borówki (100g)
*Zupa ogórkowa z ryżem(śmietana, seler)
*Kurczak pieczony(170g)
*Bukiet warzyw(90g)
*Ziemniaki(150g)
*Sok jabłkowy wyciskany(pasteryzowany)

*Bułka(40g) (gluten)z masłem
*Twarożek(20g)
*Dżem(5g)
*Banan(100g)
*Herbata owocowa

Czwartek*Zupa mleczna: Kasza jaglana na mleku (200ml)
*Pieczywo mieszane, wieloziarniste, żytnie(mąka-gluten) z masłem
* Pasta z jajka z szynka (25g)
* Sałata(3g,rzodkiewka(30g)
*Herbata
II śniadanie:
Maliny (120g)

*Zupa pomidorowa z makaronem(200ml) (mąka- gluten, seler, mleko)
*Kotlet mielony(85g)
(bułka tarta- gluten, jaja)
*Mizeria(100g) (śmietana)
*Ziemniaki z koperkiem(150g)
*Kompot
*Ciasto drożdżowe(60g))(mąka pszenna – gluten ,jaja, mleko)
*Mleko (150ml)
*Borówki(100g)
*Melisa
Piątek*Zupa mleczna: Zacierki (gluten) na mleku(200ml)
*Pieczywo mieszane, wieloziarniste, żytnie (gluten) z masłem
*Schab pieczony(20g)
*Papryka kolorowa(25g),ogórek(20g)
* Herbata
II śniadanie:
Banan (180g)
*Krupnik z kaszą jęczmienną(200ml) (seler ,gluten)
*łosoś pieczony z cytryną i koperkiem (75g)
*Surówka z kapusty kiszonej(90g)
*Ziemniaki z koperkiem(150g)
*Kompot(200ml
*Bułka (gluten) (40g)z masłem
*Ser żółty(20g)
*Pomidor(30g)
szczypiorek(3g)
*Herbata owocowa

Alergeny występujące w posiłkach przygotowywanych w Przedszkolu

  1. mleko i jego przetwory
  2. gluten
  3. jaja
  4. seler
  5. ryby
  6. orzechy
  7. Orzechy ziemne
  8. Sezam
  9. Soja
  10. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  11. Gorczyca
  12. Łubiny
  13. Skorupiaki
  14. Mięczaki

Jadłospis może ulec zmianie.

 

Smacznego :)

To Top Skip to content